Massagepoint in het nieuws (2019)

Massagepoint in het nieuws (2019)

Dat Olaf ooit een massagesalon zou beginnen, had de 39 jaar geleden in Delfzijl geboren ondernemer zelf ook niet direct bedacht. “Nee, zeker niet. Met dat idee ben ik pas een paar jaar geleden gaan spelen. Ik heb wel altijd zelfstandige willen worden, maar wist nooit precies wat ik nu wilde gaan doen.”

Olaf en Retno hebben elkaar in 2003 leren kennen. Olaf woonde op dat moment in Rotterdam en kwam zijn toekomstige vrouw daar tijdens het stappen tegen: “Retno was op bezoek bij haar zus. Zij woonde op dat moment nog in Indonesië. Het klikte meteen tussen ons, maar natuurlijk was de afstand best wel lastig. Via internet hielden we echter contact en na drie paar jaar besloot Retno naar Nederland te komen. Inmiddels zijn we 14 jaar getrouwd.”

De 35-jarige Retno heeft altijd gedroomd van haar eigen massage- salon, maar dat was nog niet zo makkelijk: “In het begin was het vooral de taal die het lastig maakte. Gelukkig pakte ik dat snel op en heb ik zelfs een HBO-studie HRM kunnen afronden. Daar ben ik best trots op. Toch bleef mijn ideaal een eigen salon en ik ben erg blij dat ik die droom in 2016, samen met Olaf, heb kunnen realiseren.”

Olaf, tot voor 2016 werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Den Haag, voelde op een gegeven moment toch ook weer het ZZP- schap kriebelen. Samen met Retno onderzocht hij de mogelijkheden en in 2016 hakten ze samen de knoop door. Ze begonnen toen, aan de Laan van Meerdervoort 118, hun eerste Massagepoint. Vanaf het begin wilden ze niet zomaar een doorsnee salon zijn: “Nee, wij wil- len echt een massagesalon zijn voor iedereen. Bij de meeste salons gaat het om een filosofie, een levensbeschouwing of een cultuur. Dat willen wij nu juist niet. Bij ons gaat het echt om de kwaliteit van de massage. Wij willen toegankelijk zijn voor iedereen. Dat werkt ook goed, want zowel de directeur als de schoonmaakster komt bij ons over de vloer. Wij richten ons echt op de wensen van de klant. Veel mensen komen bij ons om de spanning en stress van de dag van zich af te laten glijden. Een professionele massage kan daarbij wonderen doen. Wij zijn echt voor mensen een oplaadpunt.”

“Veel mensen in Nederland leiden een stressvol bestaan”, zo vult Retno aan. “Dat is wel een verschil met mijn thuisland. Het is mooi dat ik, samen met mijn medewerkers, een bijdrage kan leveren aan het welzijn van onze klanten. Veel mensen komen maandelijks terug en daar zijn wij erg gelukkig mee.”

De salon aan de Laan van Meerdervoort werd al snel te klein en er was uitbreiding nodig. Toen Olaf via-via te horen kreeg dat het pand aan de Appelstraat vrijkwam, was de keuze snel gemaakt: “Dit pand was echt perfect. Na de verbouwing kunnen we hier nu zeer goed uit de voeten. We voelen ons echt welkom in deze gezellige wijk. Het is heel leuk om te merken dat veel mensen elkaar kennen. Echt een beetje een dorp in de stad.”

Over de vraag wat nu de meest populaire massage is, hoeft Olaf, die overigens zelf nog geen massages geeft, maar zich meer bezighoudt met de zakelijke en communicatieve gang van zaken, niet lang na te denken: “Onze relaxmassage is echt populair. Daar komen mensen zelfs vanuit Utrecht speciaal voor naar de Appelstraat.”

Daarnaast geven de ongeveer 25 medewerkers o.a. ook Sport- en Recovery massages. Het totale aanbod van deze salon is terug te vinden op hun eigen website: www.massagepoint.nl

Door: Nico W. Mourits

2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *